Закрыть close

логин
пароль
 
Соглашение о согласии на обработку персональных данных

Пользуясь веб-порталом e-docotor.com.ua, Вы соглашаетесь со следующими условиями:

1. Передавая свои персональные данные в электронном виде через этот веб-портал, Вы выражаете согласие на их сбор, накопление, бессрочное хранение, уточнение (обновление, изменение), использование, уничтожение и обезличивание в соответствии с условиями действующего законодательства, в том числе, Закона Украины «О защите персональных данных».

2. Отправка Пользователем информации о себе в электронном виде, содержащую: фамилию, имя, отчество, дату рождения, почтовые адреса, сведения об образовании и местах работы, номерах телефонов, адресах электронной почты (E-mail), является его безусловным согласием на обработку его персональных данных, а также подтверждением того, что содержание прав субъекта персональных данных согласно Закону Украины «О защите персональных данных» известно и понятно Пользователю.

3. Пользователь осведомлен, что владелец веб-портала e-docotor.com.ua не продает и не предоставляет персональные данные третьим лицам, за исключением случаев, прямо указанных в законодательстве, либо письменного (по электронной почте) согласия пользователя. Получение согласия не документируется и не сохраняется.

4. Каждый пользователь, сообщающий свои данные, имеет право их просматривать, редактировать и удалять.

5. Отзыв согласия на обработку персональных данных может быть осуществлен путем направления Пользователем соответствующего распоряжения в электронной форме на электронный адрес веб-портала e-docotor.com.ua.

В случае не принятия условий соглашения о согласии на обработку ваших персональных данных, веб-портал e-docotor.com.ua не сможет предоставить вам весь сервис, как зарегистрированному пользователю.
Закрыть close

Пароль будет отослан на электронный адрес,
указанный вами при регистрации
логин:
- -
расширеный поиск  
-
»  войти -   »  регистрация -
забыли пароль?
-
главнаяконсультациирегистратурастатьисправочник
новости | медицинские статьи | уголок юриста | события
18 мая 2024 (суббота)   
    - -
- Новое на сайте
-
-
-
-
 



 
news НОВОСТИ
 
 

01.10.2008 11:05:08   

Загострення хвороб шлунка в основному відбувається в осінню пору року та навесні
Хронічний гастрит, гастродуоденіт, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки продовжують залишатись в Україні одними з найбільш поширених захворювань. Вони виникають внаслідок запалення слизової оболонки шлунка, що розвивається під впливом хімічних, механічних та бактеріальних факторів. Протягом багатьох років виникнення хвороб шлунка пов’язували з тривалим порушенням харчування – вживанням гострої і грубої їжі, алкоголю, нестачею білка, вітамінів, слабкістю жувального апарату, харчовим отруєнням, нервово-психічним перенапруженням тощо. Безперечно, наведені чинники відіграють важливу роль у формуванні захворювання, проте, як виявилось, вони не є основними. “У 1983 році вдалося встановити причину захворювань шлунка. Було відкрито збудника хвороби - невідому досі бактерію, яка отримала міжнародну назву “хелікобактер пілорі”, - сказав головний лікар медичного центру “Вілєна” Олег Яворський. - Це змінило старі уявлення про причину гастритів і виразкової хвороби. З’ясувалось, що хелікобактер пілорі спричиняє хронічні гастрити в 20 –30 % дорослого населення. У більшості випадків саме він є причиною виразки дванадцятипалої кишки і є рушійним чинником у захворюванні на рак шлунка.” Ученим з Австралії, які винайшли бактерію та підтвердили її роль у формуванні гастритів, у 2005 році було присуджено Нобелівську премію. Хелікобактер пілорі є повільною інфекцією, що виникає, як правило, у дитячому віці, у 5-10 років. На її поширення впливають багато факторів — економічні, соціальні, расові, вікові. В основному — це недотримання санітарно-епідеміологічних норм. Шляхи передачі інфекції ще не досить досліджені, але найбільш вірогідні - вода, продукти, загальні предмети вжитку, посуд. Бактерія досить унікальна — вона селиться в антральному відділі шлунка (на виході), де практично не виживають інші мікроорганізми. Чим довший час інфекції, тим більшу частину шлунку заселяють бактерії. Для гастритів і виразок, викликаних хелікобактер пілорі, характерні скарги на біль і важкість у надчеревній ділянці живота, печія, кисла відрижка, закреп, здуття живота. Методи виявлення “Виявити гастрит чи виразкову хворобу можна за допомогою ендоскопа, який вводять у шлунок і дванадцятипалу кишку, - cказала лікар-гастроентеролог Аліна Малацківська. - За допомогою зонда оглядають внутрішню поверхню цих органів і запальні зміни слизової оболонки та виразки. Користуючись спеціальними кусачками, які вводять через ендоскоп, відщипують шматочки зміненої слизової оболонки, досліджують на наявність хелікобактер пілорі. Зробити дослідження шлунку щодо інфекції можливо і в умовах лабораторії, здавши кров на аналіз. Мікроб в такому випадку можна виявити протягом лічених хвилин.” Головним принципом лікування є звільнення шлунка і дванадцятипалої кишки від бактерій хелікобактер пілорі. За сучасними розробками лікування захворювань, пов’язаних з хелікобактером, створено комплексні препарати, що мають високій ступінь продуктивності. (.........)весь текст статьи на сайте

http://health.unian.net

 




 
Если вы обнаружили ошибку — выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом администратору сайта
 
Все права защищены © 2007-2024 PNN - главная  |   контакты  |   о проекте  |   партнеры  |   рекламодателям Version 0.5.1.1