Закрыть close

логин
пароль
 
Соглашение о согласии на обработку персональных данных

Пользуясь веб-порталом e-docotor.com.ua, Вы соглашаетесь со следующими условиями:

1. Передавая свои персональные данные в электронном виде через этот веб-портал, Вы выражаете согласие на их сбор, накопление, бессрочное хранение, уточнение (обновление, изменение), использование, уничтожение и обезличивание в соответствии с условиями действующего законодательства, в том числе, Закона Украины «О защите персональных данных».

2. Отправка Пользователем информации о себе в электронном виде, содержащую: фамилию, имя, отчество, дату рождения, почтовые адреса, сведения об образовании и местах работы, номерах телефонов, адресах электронной почты (E-mail), является его безусловным согласием на обработку его персональных данных, а также подтверждением того, что содержание прав субъекта персональных данных согласно Закону Украины «О защите персональных данных» известно и понятно Пользователю.

3. Пользователь осведомлен, что владелец веб-портала e-docotor.com.ua не продает и не предоставляет персональные данные третьим лицам, за исключением случаев, прямо указанных в законодательстве, либо письменного (по электронной почте) согласия пользователя. Получение согласия не документируется и не сохраняется.

4. Каждый пользователь, сообщающий свои данные, имеет право их просматривать, редактировать и удалять.

5. Отзыв согласия на обработку персональных данных может быть осуществлен путем направления Пользователем соответствующего распоряжения в электронной форме на электронный адрес веб-портала e-docotor.com.ua.

В случае не принятия условий соглашения о согласии на обработку ваших персональных данных, веб-портал e-docotor.com.ua не сможет предоставить вам весь сервис, как зарегистрированному пользователю.
Закрыть close

Пароль будет отослан на электронный адрес,
указанный вами при регистрации
логин:
- -
расширеный поиск  
-
»  войти -   »  регистрация -
забыли пароль?
-
главнаяконсультациирегистратурастатьисправочник
новости | медицинские статьи | уголок юриста | события
16 мая 2024 (четверг)   
    - -
- Новое на сайте
-
-
-
-
 



 
news НОВОСТИ
 
 

12.04.2010 13:43:48   

Українці кидають курити

За останні чотири роки в Україні скоротилася кількість курців, про це свідчать дані дослідження Київського міжнародного інституту соціології. Підтвердженням цьому є і дані Державного комітету статистики, згідно з якими, лише минулого року кількість курців серед підлітків і дорослих скоротилася на 2%, порівняно з 2008 роком. За висновками експертів, перш за все цьому сприяло підвищення цін на сигарети. В який ще спосіб можна відучити українців від нікотину? Які існують психологічні прийоми в боротьбі з цією звичкою? Як з цим борються у Польщі?

Якщо у 2005 році Україна лідирувала за кількістю чоловіків курців (курили 67%) , то минулого року димів вже кожен другий українських чоловік, зазначає Тетяна Андрєєва, координатор ресурсного центру контролю за тютюном для країн колишнього Радянського Союзу. «В жовтні 2009 року поширеність щоденного куріння серед чоловіків стала менше, ніж половина – 49%», - сказала експерт.

За її словами, починаючи з того ж таки 2005 року, відколи був ухвалений перший антитютюновий закон, почала скорочуватися і кількість курців серед жінок. Якщо у 2005 році диміли 17% представниць прекрасної статі, то у 2009 - лише 7%.

П’ять кроків боротьби з курінням


Значно менше люди стали курити в кафе, ресторанах, на робочих місцях та в поїздах, зазначає завідувач відділу контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський. За минулий рік, каже він, у поїздах було накладено більше двох тисяч штрафів на людей, які курили в тамбурах та інших заборонених місцях.

В Україні скорочується кількість курців завдяки тому, що влада поступово реалізує п’ять основних стратегій боротьби з тютюном - їх пропонує Всесвітня організація охорони здоров’я. Перш за все – це підвищення цін на сигарети (за останній рік вони зросли майже вдвічі), зазначає Костянтин Красовський. Крім цього, за його словами, відучити людей від згубної звички допомагає і скорочення тютюнової реклами, і поступове обмеження куріння у громадських місцях, а ще – інформування (попереджувальні написи на пачках сигарет).

Найменше поки-що вдається реалізовувати п’яту стратегію, зауважує Костянтин Красовський – це допомога людям, які вирішують кинути курити. «В Києві, в Чернівцях, в Черкасах, в Криму вже діють телефонні лінії, куди люди можуть зателефонувати і отримати допомогу психолога в припиненні куріння. Маю надію, що наприкінці цього року з’явиться і загальнонаціональна безкоштовна лінія для таких людей».

У 2011 році на сигаретних пачках з’являться картинки, які наочно показують наслідки куріння, повідомив Костянтин Красовський. За його словами, зараз в Кабінеті Міністрів України ухвалюється відповідна постанова.
весь текст статьи http://www.radiosvoboda.org/content/article/2009789.html


http://www.radiosvoboda.org

 




 
Если вы обнаружили ошибку — выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом администратору сайта
 
Все права защищены © 2007-2024 PNN - главная  |   контакты  |   о проекте  |   партнеры  |   рекламодателям Version 0.5.1.1