ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування
ДЕРЕВІЮ ТРАВА
(Herba Achillea millefolii)
Загальна характеристика:
міжнародна назва: Achillea millefolium;
основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина має сірувато-зелений збілувато – жовтуватими вкрапленнями колір, слабкий ароматний запах. Смак –пряний, гіркуватий.
склад: 1 пачка містить деревію трави 50 г.
Форма випуску.Трава.
Фармакотерапевтична група. Гемостатичні засоби рослинного походження. Код В02В Х04.
Фармакологічні властивості. Деревію звичайного трава (Achillea millefolium L.) містить алкалоїдахілеїн, ефірну олію, до складу якої входить хамазулен, складні ефіри, камфору,туйон, борнеол, цинеол, глікозиди апігенін і лютеолін, дубильні речовини,смоли, амінокислоти, органічні кислоти, каротин, вітамін К, аскорбіновукислоту, гіркі речовини.
Препарати деревію посилюють зсідання крові, виявляють протизапальну,бактерицидну, антиалергічну дію, мають спазмолітичний ефект відносно гладкихм´язів кишечнику, сечовивідних і жовчогінних шляхів.
Показання для застосування. Деревію траву застосовують у комплексній терапії як кровоспинний засіб(при кровотечах різного походження) а також як засіб, який покращує діяльністьшлунково-кишкового тракту. Як кровоспинний засіб призначають в комплекснійтерапії при кровотечах.
Спосіб застосування та дози. 8 г (1 столова ложка) деревію трави кладуть в емальований посуд,заливають 200 мл кип’ятку, закривають кришкою і витримують у киплячій воді (наводяній бані) 15 хвилин. Охолоджують до кімнатної температури, проціджують.Сировину, що залишилася, віджимають, об’єм настою доводять кип’яченою водою до200 мл. Дорослі приймають внутрішньо у теплому вигляді по 1/3 – 1/2 склянки 2–3рази на день (за півгодини до їди). Діти по 1/8-1/4 склянки на прийом, 2-3 разина день (за півгодини до їди).
Побічна дія. Невстановлена.
Протипоказання. Невстановлені.
Передозування. Невстановлено.
Особливості застосування. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.
Умови та строки зберігання. Деревію траву зберігають у сухому місці при кімнатній ( 15-25 °С )температурі.
Приготовлений настій зберігають у прохолодному (8-15 °С) місці небільше 2 діб.
Термін придатності - 3 роки.