ІНСТРУКЦІЯ
длямедичного застосування препарату
КУКУРУДЗИСТОВПЧИКИ З ПРИЙМОЧКАМИ
(STYLICUM STIGMATIS ZEAE MAYDIS)
Загальна характеристика:
основні фізико-хімічні властивості: сухі подрібнені стовпчики та приймочки кукурудзи. Колір коричневий,коричнево-червоний, світло-жовтий. Запах слабкий, своєрідний. Смак з відчуттямслизистості.
склад: 1 упаковка містить 30 г або 50 г кукурудзистовпчиків з приймочками.
Форма випуску. Стовпчики з приймочками.
Фармакотерапевтична група. Різні препарати, що застосовуються при біліарнійпатології. Код АТС А05А Х10.
Фармакологічні властивості. Препарати із стовпчиками з приймочкамикукурудзи виявляють жовчогінну, діуретичну, кровоспинну і гіпоглікемічну дію. Приприйомі всередину спостерігається збільшення секреції жовчі, зменшення іїв''язкості, зниження вмісту білірубіну, внаслідок збільшення вмісту протромбіну.Прискорення згортання крові.
Показання для застосування.
холецистити, холангіти, гепатити з затримкоюжовчовиділення;
цистити, сечокам''яна хвороба, набряки, якіобумовлені порушеннями серцевої діяльності;
геморагічні діатези, кровотечі різного походження.
Спосіб застосування та дози. 10 г (3столові ложки) стовпчиків з приймочками вміщують в емальований посуд, заливають200 мл (1 стакан) гарячої кип''яченої води, закривають кришкою і настоюють накиплячій водяній бані 30 хвилин. Охолоджують при кімнатній температурі 10хвилин, проціджують, залишок віджимають до процідженого відвару. Об`єм доводятькип''яченою водою до 200 мл. Приймають внутрішньо в теплому вигляді по ¼склянки 3-4 рази на день до їди.
Побічна дія. Можливі алергічніреакції.
Протипоказання. Прискорене згортання крові, збільшенийпротромбіновий індекс, обтураційна жовтуха, тромбофлебіт, підвищена чутливістьдо компонентів препарату.
Передозування. Не виявлено.
Особливості застосування. Перед вживанням відвар рекомендується збовтувати.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалась.
Умови та термін зберігання. Стовпчики з приймочками зберігають у сухому, (прикімнатній температурі 15-25° С), захищеному від світла та недоступному длядітей місці, приготовлений відвар – у прохолодному місці не більше 2-х діб.
Термін придатності - 3 роки.